Hager räddad!

                                                                 Datum: 2010-07-29 / Tid: 21:16:03
Som jag tidigare nämnt sitter jag en del och försöker hjälpa på avstånd hundar i USA.
Visst är jag rätt "insatt" i importhundar och dess "problem" när dom kommer som gathundar från tex Grekland och Rumänien och olika problem och parasiter det kan medföra. Dock står jag för att jag absolut tror att hundar från hela världen kan anpassa sig till det liv dom får om det är till det bättre som i tex Sverige.

Men sen är det rätt svårt att aktivt hjälpa till som tex volentär för min del. Men jag försöker iaf sammanlänka olika folk, organisationer och maila shelters i USA. Denna gången lyckades jag ha ett litet finger med i spelet och rädda livet på Hager en mycket fin amstaffblandning från Texas, han skulle dött igår klockan 17.00. Men klockan 15.15 dvs 1 timma och 45 minuter innan sheltret stängde hämtade en tjej ut honom och ska köra honom en lång resa. Jag fick tag i en tjej, som hade en syster som kände ett par som ville ha hund. Och ja, på det sättet räddade vi honom genom samarbete, envishet och panik.

Jag har sett många ögon och jag är en hund-ögon-människa. Uttrycksfulla ögon kan få mig att falla pladask, man riktigt ser hjärnan bakom ögonen, hur den talar till än på djupet. Man blir berörd. Och jag citerar tjejen som hämtade ut Hager från Sheltret och sa "Man får stänga av för alla ögon och bara sitta rakt fram i korridoren, tittar man ner och vet att sheltret stänger för helgen tar man med sig flera ut än man kan hantera och hamnar själv i en ohållbar situation, man kan inte rädda alla men det är svårt och sortera ut när man väl står där".

Dom stänger oftast på fredagar. "kamphundshundar" åker först, speciellt hanar. tätt följt av diverse stora hundar såsom boxer och rottweiler. Därefter kommer svarta hundar (hur kan man inte älska det?). Nåväl. Om dom ens får leva ut sitt "bäst före datum" har dom tur. Sheltrerna är överfulla och nya ansikten får en veckas chans. dom gamla avlivas på löpande band och det är mycket värre än det verkar.

Det ger mig hopp att man ser så många som jobbar för hundarna, jag tror att bilden där borta är påväg att förändras. Och Hager gav mig hopp. Hager lever. En bara 2 år gammal amstaffpojk ska få en ny chans på en ny plats. Jag har turen att antagligen kunna följa hans resa när han nått fram till sin nya ägare. Jag ska uppdatera er. för det känns bra i hjärtat idag. Titta bara på hans ögon. Jag verkligen älskar att han får leva många år till. Nu ska jag hitta ett nytt "offer" att försöka hjälpa! (Har man för mycket fritid så har man) ;)Det gamla och trygga

                                                                 Datum: 2010-07-27 / Tid: 12:55:05

Regelbundna vanor hjälper mot allt – nästan. Trots allt tal om flexibilitet envisas vår kropp med att vilja ha mat och sömn på regelbundna tider. Man ska sova si eller så många timmar per natt (själv sover jag så mycket som möjligt så ofta som möjligt ;) Men visst, efter ett tag vaknar man och då vill man göra något, vad som helst, vår generation är väldigt raslös av sig. Eller är det vanorna som ger trygghet?
Man längtar hela tiden bort och efter nya äventyr, se andra platser och uppleva saker. But why? När jag är borta så längtade jag alltid hem. Eller det är fel och säga för ett hem är bara en plats, en byggnad. Jag längtade efter mina djur. There, you got me again.
Jag har ibland klurat över mina livsval, vart jag skulle resa, hur länge och vad som skulle hända där om jag inte haft djur, och nu när jag faktiskt inte har det finns det som jag vetat hela tiden, inget jag saknar mer. Och jag är beredd att erkänna Jag tror att vi med alla våra vanor mer eller mindre söker trygghet. Människor gillar den känslan – av att det finns något vi kan luta oss tillbaka på.
Jag säger inte nödvändigtvis att djuren bara ger mig trygghet, men det ger mig en längtan att komma hem, att hitta på saker och att bli just glad. Men så känner nog många för sina barn. Och jag vill också ha barn, men jag vill för den sakens skull inte leva utan djur. Jag blir glad när jag ser ett hund som är trött, med glad svans. När jag ser att dom äter något dom gillar, jag trivs med tanken att förfylla en hästs vardag med att den får vara lös och glad och jobba på sina villkor. Jag gillar djupet och enkelheten hos djur. Det blir på sätt och vis mina förebilder, fasstän jag är deras. En give and take- relation.
Jag tror att vanor och rutiner i livet är ett sökande efter trygghet – och förändringar i någonting man aktivt söker trygghet i resulterar i en bristande trygghetsbild. Varför är då trygghet så viktigt? Jag vet inte. Men jag har tex inte känt mig så hemma i lägenhet och är otroligt glad över att kunna få möjlighet till något annat, samtidigt som jag skulle kunna bo där hela mitt liv för jag hade djuren där och dom var glada. Slutsatsen blir att djur är trygghet och något älskvärt, det är inte bara det att jag "hjälper dom" och "offrar mig för dom" jag gör det för att jag vill och för att det är det bästa som finns.

Eldir och jag har tex haft 9 års dag. (Han fyller dessutom år på min födelsedag) :) Jag fick honom när jag var 16 år. Tack mamma och pappa! Han är 15 nu. Andra utvecklas med nya hästar och visst det är klart att man gör det! Men samtidigt finns det inget bättre än att utvecklas med en häst. En häst är en personlighet och man kan träffa många underbara hästigheter, men jag trivs bra med min. Ju mer man lär känna ju mer kär blir man. Det är underbart att veta undermedvetet vad ett djur orkar, vill och faktiskt tänker i vilka situationer och om något går fel veta varför, för att man känner sitt djur.

 Så känn era djur, känn dom på djupet och fascineras. Jag har gjort det nu med Eldir vi tog en ny riktning i vår "relation" ;-) Jag red barbacka utan tyglar med bara ett snöre runt halsen och precis som jag trott så förstod han mig nästan fullt ut. Han kunde skritta, trava, backa och tölta utan träns och sadel. Han är amazing! För han litar på mig och jag litar på honom. Visst är väl det ändå ett utmärkt utbyte? ;-)


 


Hundjakt!!!

                                                                 Datum: 2010-07-27 / Tid: 00:25:23

Idag så var vi i stallet en sväng och fixat saker på IKEA. Känns som man ska flytta hemifrån för första gången. Men vi hittar saker sakta men säkert iaf, så det känns postivt för framtiden.

Vill köpa möbler men vart ska man göra av allting? Det är det som är så snurrigt och få ordning på känns det som. Måste fokusera på att bli av med lägenheten asså, snart måste väl ändå semestrarna var slut?

Mamma och jag var ute på promenad sen med och såg en liten vit lurvig hund. Den såg så skumm ut och inte glad eller busig utan helt förvirrad, försökte vissla och ropa men då sprang den iväg. Vi körde tillbaka med bilen efter promenaden också, men hittade den inte. Knepig vovve, den bodde säkert här någonstans men jag har inte sett den innan direkt när jag tänker efter... :-(

Hur som helst, ser jag den ska jag fånga den och ja, jag vet inte men det är väl typiskt mig, gillar inte ensamma hundar utan ägare som letar eller ropar efter dom,det känns inte bra i magen! Men skulle jag springa på den igen så uppdaterar jag er. Kändes väl dessutom lite ovant att jaga en hund som springer ifrån än, men det är inget att hänga upp sig på.

Vi hundjaktar på andra sätt, iaf i saker. Vi hittade detta halsbandet med halvstryp och i älgskinn, det var ju bara så klockrent, mjukt och tufft i en mer rosa färg än vad som syns här. ;-) Antingen får man en hund i bra size som det passar på direkt eller så får man en valp som växer i det (eller båda) men bara en som kan ha det, så jag ser fram emot att köpa många fina halsband, det är nog min större last i doggyvärlden. Men nått måste man roa sig med eller hur? ;-)

Alltid svårt att chansa med storlek men det är värt ett försökt, snyggt var det hur som helst! :-)


Horsemanship

                                                                 Datum: 2010-07-25 / Tid: 02:55:07
Pat Parelli heter en gubbe jag studerat mycket det senaste, han är rätt fantastisk.
Om man inte orkar hålla ordning på 1 häst, kan man göra som han och hålla ordning på 5 ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=qLrK5QTUywA

Jag har kommit på mig själv med att fokusera på vissa saker, tex Eldir, Datorn och Jobbet. Dock är jag där, men sällan riktigt närvarande. Jag är på Eldir men han gör jobbet, jag är vid datorn men vet inte vad jag gör, och jag är på jobbet och jobbar och slipper tänka på allt. Jag känner att jag har svårt att fokusera och sluta upp med mina backup planer. "Om det inte blir så kan vi alltid" osv. Som för att försäkra vaddå? Vad är det man ska förhindra? Det blir inte värre än det var, och allting ser riktigt lugnt, skönt och bra ut för framtiden.

Men visst är det kanske en oro att det ska bli byebye jobb, byebye hus eller nono vovve. Eller värre att man bygger upp någonting på nytt och så börjar det raseras. Kanske är det kvällspanik, eller mitt undermedvetna? Jag känner mig rätt glad dagtid men på natten blir jag absolut inte som jag brukar, dvs djupsint när alla tankar kommer och inte hänger ihop. Jag gillade nätterna när alla sov, och jag kunde få ut saker till världen. Av årets 12 månader är jag nog vanligtvis glad 11 ½. Men varje år kommer en liten släng av deppighet. Inte på hösten för hösten är mysig. Kall och tjötig, men välbekant och tydlig. Den försöker inte gömma sig i sommaren sådär förädiskt som våren kan göra, inte heller är den lika outhärdlig som vintern, den är bara sig själv. grå men färgglad. Regnig men ärlig.

Ibland blir jag fundersam över om ältandet är bra för att få ur mig allting, eller att det gör att jag bara sjunker djupare in i det. Det är välbehövligt poänglöst svammel.

Hur som helst har vissa saker avmattas rätt mycket och längtan har väckts som jag inte på länge känt. Tex saknar jag thaiboxningen men inte tillräckligt, och jag orkar inte bry mig. Däremot får jag magknip och saknadskänslor när jag inte är i stallet. Jag längtar ihjäl mig efter att åka dit imorgon. Jag har alltid haft trygghet i Eldir, men att åka på rutin har sina jobbiga dagar, men nu finns det inget jag ser mer fram emot. Jaja, toppar och dalar på olika platser vid olika tidpunkter. Det finns säkert en "vettig" förklaring. Ska iaf bli skönt att komma dit imorgon! Ska försöka drömma om vackra bruna ögon, sned bläs och Pat Parelli istället för tandlossning eller kannibaler som stjäl mina hundar. Nighty night then!

Islandshäst och ridande hund

                                                                 Datum: 2010-07-23 / Tid: 23:46:06
http://www.youtube.com/watch?v=YqHhECnjx2o

Vad härliga dom är, islandshästarna och vovvarna! ;-)

Han har en poäng som jag gillar ;-)

                                                                 Datum: 2010-07-23 / Tid: 21:15:33

Det kunde varit värre

                                                                 Datum: 2010-07-23 / Tid: 20:44:30
Och ur mörkret hördes en röst som sa:
-Le och var glad, för det kunde varit värre!

Och jag log och var glad, och det blev värre!Knepig text det där. Men den är lite talande. Optimisten i mig är inte död.
Vill ni höra något som kan låta konstigt? Jag känner mig glad.
Hur är det möjligt? Jag vet inte, men jag tror på framtiden :-)

På sätt och vis är det lite skönt att börja känna igen sig själv, kanske har jag bara en ovanligt bra dag?
Men visst underlättare det att ha saker och se fram emot, hade ju självklart önskat att man kunde flytta in imorgon, men samtidigt känns det bra att ha hittat i dagsläget, det ultimata boendet. Slippa ut och in upp och ner genom svalen, kors och tvärs och snurra runt över gården för att kissa hundarna tex. Tänk, att bara öppna altandörren till en egen gräsmatta, gå 50 meter och var i en skog! Hur lyx är inte det då? :-)

Och ändå är det nära stan, buss på 10 minuter och ännu mindre med bil. Och till Frölunda går det på en kvart kommunalt (inte för att jag direkt åker kommunalt, men ändå). Skön känsla! Spontant har jag inget emot lägenhet, det är bara friheten som passar mig 1000 gånger bättre. :-)

Jag försöker faktiskt tänka på att oavsett vad jag tycker och tänker och planerar, så kan det i bästa värsta fall sluta med en egen lite hundflock. Jag har försökt vara förnuftig, "ingen" jag vet har ju många vovvar? Eller? Jo faktum är att när vi räknade efter så kom vi på 7 stycken med 3 hundar eller fler. FÖR många blir såklart ohållbart. Men en fin liten gräns på "pluralshundar" är väl inte helt fel? ;-) Jag menar, jag orkar inte ångra vad jag inte gjort. Vi var på god väg mot tredje vovven om Ninja hade fått puppies.. dessvärre blev det som det blev. Men en Ninjasläkting kommer alltid vara en dröm, nomatter what. Chili är och förblir ett mysterium. Vi kan aldrig ersätta dom ändå.

Men just nu känns det som dubbel glädje på intåg. Och jag längtar till december då "mitt liv" börjar på allvar. Har vi lite tur innan dess hinner vi med Spanien, och med ännu mer tur så börjar vi om "på riktigt" i oktober typ.. Vi får se hur livet blir, men jag har bra känslor. Och på tal om det, av allt man kan bli beroende av, och alla laster man kan ha i världen, så är väl hundar det mest harmlösa? ;-)


En rättighet?

                                                                 Datum: 2010-07-23 / Tid: 09:07:45
Varför är det en rättighet och ha hund och barn?

Kan man inte sköta det borde man inte få ha det. Läste i tidningen igår om någon som varit anmäld till socialen för sin 5 åriga kille, inte en utan ett tiotal gånger totalt. Killen bor fortfarande kvar där, man får väl sätta lite lite förhoppning till att socialen vet vad dom gör, men Sverige har ju inte direkt några befogenheter heller.

Så visst förstår jag tanken bakom ett eventeullt hundkörkort, även om jag tycker man ska få ha hund, så kanske det är bättre för hundarna i det långa loppet om man tvingas går en hundkurs före hundköp? Dock kommer den svarta marknaden inte alls släppa på sina regler och hundarna kommer väl fortsätta lida i det tysta. För vem ska hinna kolla upp alla folks hundar?

Men visst hade det varit skönt att kanske slippa alla 18 plusare ensamma killar som skaffar en pitbull, för visst är det till stor del så det faktiskt är också. Statussymbol. Men det betyder tyvärr inte nödvändigtvis att hunden behandlas som den bör. Och medan 18 plus killar gärna med gangsterinslag skaffar pitbullhundar så skaffar tjejer 16 plusare småhundar som handväskor och springer runt med morrande hysteriska monster på stan. En liten hund behöver lika mycket regler som en stor.

Tex är danska prinsens tax aggresiv. Den har bitit 5 stycken. Naturligtvis är det ingen bra grej, det är det aldrig. Men det verkar mer befogat om man är kunglig. Dessutom verkar det mer okej att inte bry sig och rädda hunden från sitt obalanserade liv. Skrämmande, för det är inte människor som lider även om dom blivit taxbitna, det är hunden för den mår såklart inte alls bra psykiskt. Men vem är jag att veta det? Jag har ju bara läst om hunden..

Ohwell, jag är väl snabb med mitt sätt att dömma ibland, och jag är relativt fördomsfri i mitt liv, det är inte mycket som chockar mig som det känns. Förrutom att folk blir mer och mer naiva.


Don´t quit

                                                                 Datum: 2010-07-23 / Tid: 02:17:20Jag hittade denna bilder igen. Jag älskar den. Den är så klockren! För jag har alltid följt min inre röst! Om det är så att kärlek kommer i många formen och från många håll, får man då inte ta emot det? Jag menar jag har aldrig trott på ödet. Men i vissa fall tror ödet på mig. Trots allt som hänt, så vill jag inte tro på ödet, men jag vill för den sakens skull inte sluta tro. Och nej, jag är INTE troende. Men jag tror gärna på något, nått, eller mig själv.


Massproducera?

                                                                 Datum: 2010-07-23 / Tid: 02:07:05
Ibland klurar jag på det här med djur. Ohno, do I?

Jag har många härliga minnen från djur. Tex plasthundar. Jo, det var hundar i plast. Och jag hade massor, mer än normalt. Jag hade en back full med plasthundar! Jag hittade hundar överallt, i leksaksaffärer, eh ja, jag vet inte vart man hittar plasthundar, men det gjorde jag. Och jag hade massor!!

Sen hade vi mina kaniner, mina underbart söta ullöron. Jag hade inte 1 eller 2, jag hade 8 sammanlagt, med min räddningskanin (som dog) :( Men 5 samtidigt i många år. What was the point? Jag vet inte, men jag avgudade dom.

Sen flyttade vi. 1 Katt blev 2, 1 hund blev 2, och en iller stannade på en. Jag ångrar absolut inte Alwyn, han var en underbar maskot och rolig till 1000. Men jag måste lite motvilligt erkänna att det var fel djur på fel plats, egentligen. Han var lite ivägen i lägenheten med dörrar, trodde jag skulle ha ihjäl honom i en stägningsolycka. Han var verkligen liten, snabb och även om vi illersäkrat typ ALLT i hemmet, tog han sig in eller hittade på nya saker och öppna, gömma sig i osv. Han var fascinerande och helt underbar. Mr Stinky! ;-)

För en illerhane luktar, även om stanken inte var hemsk hemsk, så var det en doft som jag slogs mot med Ättikasprit och luftrensare. Jag bokstavligt skrubbade sönder golvet på 1 ställe. Nåväl. Jag har blivit strängt förbjuden att skaffa en iller i vårt nya hus. And, I can see the point. Men katt får jag ha! Som sköter sig själv och går ut och in, vilket kattliv den/dom 2 kan få. Utekatter, jag tycker det är världsklass. Självklart hade jag önskat att det var Svinto och Aska som fick chansen, det var tanken hela tiden, att flytta till hus, och släppa ut katterna, ha trädgård till Ninja och Chili och leva ett riktigt härligt liv! Tyvärr får vi göra allt detta utan dom. Hur det nu ska gå ihop. Nystart. Reload. Hello?? Kontakt?

Hur många hundar kan man ärligt talat känna sig sann med att ta sig an? Jag skulle kunna ha 10 med gott samvete, tror jag? Men vad är min maxgräns, egentligen? Ja, 10 är 10. Men dom ska motioneras, kramas på, tränas, pussas på, underhållas, älskas och helst av allt... Få plats i sängen ;-)

Två hundar och 1 katt var tajt med oss två människor, men det gick. Säng eller inte, intresse, tid och kärlek finns det. För jag älskar hundar! Speciellt mina hundar! (även om dom faktiskt just nu är 0, hur konstigt det än låter..) Hur som helst, time will tell men hundAR vill jag ha, i plural! Måste livet vara så förutbestämt? Kan inte livet komma med överraskningar? Kan man inte se, hur många vovvar man vill ha efter hand? Är det oansvarigt? Jag menar jag är ingen hundmänniska, jag är en människohund! Jag vill me! Jag kan med! Jag orkar med! Jag vill aldrig mer vara hundlös! Jag menar varför kan inte jag få bo med mina hundar och vara glad? Varför ska man följa vissa normer, 1 hund max? Max 1 katt! Stopp! Varför kan man inte vara som man är och göra det man vill, inom rimliga vuxna begränsnigar? Well, I DO!

Hittils har jag inte tagit mig vatten över huvudet, och jag har fortfarande planer på att simma.

Jag kommer ihåg någon av gångerna vi sov över hos mina förldrar med Ninja och Chili. Johanna skällde för jag hade vaknat tidigt och satt med Chili i köket. Filip kom ut från toaletten och hon trodde det var han som snarkat hela natten. När jag sa att han aldrgi gör det var hon irriterad. Hon ropade på Pappa att han hade snarkat igen! Jaha, sa han för han gör det ibland, det kommer jag inte ihåg? Helt plötsligt stirrar hon till och tittar på oss, Är det verkligen mamma som snarkar? Nej, hon är vaken.. Jasså DET utbrast jag först när jag förstod vad hon menade. Det är bara Ninja som har somnat om.. ;-)

Det är svårt att vänja sig vid att inte ha det man vill ha eller det man är van vid att ha. Det är tomt och konstigt att sova utan vovve, det är ovanligt osandigt och tyst. Jag saknar det. Nästan mer än allting tillsammans, saknar jag vardagliga saker och ett hus fullt av djurisk kärlek. Jag hoppas att få uppleva det igen. I Plural!


Hur blir man djurvän?

                                                                 Datum: 2010-07-18 / Tid: 15:41:26
Jag har funderat på det här om man skulle lära folk mer djurvett, eller om det är meningslöst?
Är det så att dom som gillar djur, gillar djur och resten kan förstå delvis, men aldrig känna?

Då är det väl konstigt att jag är djurvän, eller kan det ligga i generna?
Våran mormor är så rolig, hon har aldrig haft förkärlek för djur på det sättet. Men våran morfar hade. Han gick med mig ut och gav leverpastej till grannkatterna det kommer jag faktiskt ihåg, och hjälpte mig och begrava en fågel, och matade grannmopsarna med sockerkaka. Han var så go, det jag hört. Men han och mormor hade aldrig hund även om mamma tror att han nog hade velat bra gärna ;-)

Hur som helst, detta ledde till att mamma och min moster inte heller hade djur direkt, kaniner när dom var små. Men både jag och min kusin David har alltid varit djurvänner. Han har idag en Rottweiler, och jag har blivit "lite" mer extrem.

Min familj är djurvän. Mina systrar och jag hade många kaniner och vi älskade dom, vi har gamla Zluggokatten på 13 år fortfarnade, men det är vårat intresse sen älskar mamma och pappa individerna men hade nog aldrig skaffat utan vårat (se mitt) tjat ;-)

Saken är att hundälskadet hoppade över en generation, på sätt och vis. Inte för att min mamma och hennes syster inte älskar hundar, dom älskar våra (Mina, och min kusins) men dom är nöjda med att vara mormor på extratid mot att ha en på heltid tror jag :)

Hur som helst, jag tror alla kan få det, men vissa föds med det. Kanske går rasvalet i generationerna? Inte visste jag förräns mamma sa att morfar älskade skrynkelansikten att det verkade som en slump. Han var tydligen galen i mopsar, och boxrar. Så han om någon hade väl älskat Ninjas face ;-)

Ibland undrar jag varför jag blivit "gifted" med djurkänsla. Det hade kanske varit lättare i livet med att vara mattesnille, skicklig atlet eller pampig sångröst. Men jag blev "gifted" med i folks ögon det "onödiga" djursinnet. Det kommer säkerligen inte göra mig rik, det kommer inte underlätta utan snarare försvåra mitt liv på vissa plan, men det gör mig garanterat till en bättre människa. Osjälvisk, och glad person. För det är så som djurfolk måste vara. Och det är så jag är och hoppas vara även mot människor! Jag tror det, för jag har så bra vänner, så det måste ha och göra med att även mitt människohjärta är rätt.

Gifted eller inte, så är det en gåva, att älska och vara älskad! Speciellt av djur ;-)

Alla pratar fortfarande om det, djuren och allting. Träffade en gammal arbetakollega, hon är sådär riktigt go men har inte sett på facebook o vi pratar inte varje dag precis, men så fråga hon hur det var med hunden(Ninja) hon visste inte ens att vi hade Chili så det var ett tag sen sist men hon såg henne som valp o allt, o när man säger nått sånt blir folk helt chockade. Man glömmer liksom av att det är mig, eller oss, det är synd om, och tycker synd om dom man säger det till, för folk bli likbleka och börja bete sig konstigt och vet inte va dom ska säga. Besvärade, chockade, och ledsen över lag. Jag förstår det, men de gör inget, jag känner med er, och vet att ni känner för oss, men det känns så hemskt o ta upp när man "springer på" någon. Men men, sånt e livet.

Mormor, min ohundsägande mormor, pratar fortfarande så när vi kommer in på det. Många andra pratar mest om Chili, hennes öde och hur vi och Elin o alla har kämpat med henne och för henne, och hur fantasisk hon var, men mormor tänker mycket på Ninja. Som när det hade hänt så var hon så ledsen för hon vet hur viktiga djuren är för mig, även om hon inte har det själv så säger hon då och då "Och Mikaelas FINA FINA hund" :( Olika vilka som tänker på vilket djur. Igår träffade jag tex Olivia från ICA som hjälpte mig och fånga in Svinto på lagret. Ja, det är tomt. Ni är alla saknade.

Mycket tankar idag, men det var ett tag sen jag skrev. Festade igår iaf med my boys, och träffade Joel som fyllde år! I veckan har jag även träffat Victor, Kinga oså! så mysigt med kompisar, jag älskar mina! man glömmer för en kväll och låten kommer väl tillpass, även om jag dricker väldigt sällan nu för tiden" JAG VET ATT BILDEN AV MIN SPRICKER, JAG BLIR BARA LYCKLIG NÄR JAG DRICKER". Vilken tragisk låt, men det är lite lite sant, man flyr verkligeheten och lever för stunden. Och det hör lite till på sommaren såhär iaf. Och kunna gå ut och älska Göteborg, Avenyn och stämingen. Så igår i dimman hade jag en bra dag!

Upp och ner som vanligt

                                                                 Datum: 2010-07-13 / Tid: 21:30:51
Det har varit upp och ner på tankarna, nertankarna har mestadels bestått av saknad, men även snurr och framtidplanering. Dock verkar det lösa sig på ett plan, det är väldigt nära faktiskt, och det är skönt om en av 3 saker klaffar snart :-)

Klurar en del på det här med vovvar, såklart! Utöver minst 1 bullmastiff så känns det lockande med andra raser, vi vill ju ha två vovvar liksom! :) Jag har en stor förkärlek till Rottisarna, jag tycker dom är så pampiga, uttrycksfulla och dom passar bra in i det som vi gör, ridturer och luffsa runt i skog och mark, bada och åka runt på Västkusen, vara med vid sociala familjegrejer och rent allmänt vara en underbar kompis. Dessutom i samma storlek som en bullmastiff. Men visst vi pratar om det, och allt runt Rottweiler till Husky och även Amerikansk Bulldog eller Ridgeback. Vanliga mastiffer och Grand Danios är ju hur läckra som helst, men tror att storleken är, tro det eller ej, för stor.

Det är inte riktigt den extrema typen vi tänker på i första hand, utan en glad, pigg och stor kompis, till våran blivande kompis! (Bullmastiffen) för en bulle kan vi inte leva utan! Eller är man så kär i rasen att man kör den rakt igenom? Eller kanske en söt amstaff eller liknande? Bort går jakt, och fågelhundar.

Blodhund är dessutom en oerhört ovanlig, men rolig ras med sina söta öron. Har dock aldrig träffat en så det är lite svårt att yttra sig om den. Dock är det en drivande hund, vet inte om det är så klockrent? Visst, En Ridgeback är en släng av jakthund, men det är ju inte till det extrema om jag fattat det rätt. Hur som helst så är det kul att kolla på raser. Huskys tycker både jag och Filip är läckra för det är ändå drag men en vanlig, piggare hund som lätt kan hänga med i stallet och skogen.

Det konstiga är att när jag nu tänker på "andra" hundar så räknar jag från 2, alltså 3e hunden. Men att en hund blir hund nummer 1 är verkligen bakvänt. Ninja och Chili känns så närvanade ändå på något vis. När man tänker hundarna tänker man inte våran blivande bullmastiff och våran blivande något annat. Kanske kan man hitta en trevlig omplacering i ung ålder med, vi får helt enkelt se. En hund i taget helt enkelt ;-)

Nåväl. Valpfeber och Valpfrossa känns lockande, men huvudet är inte med! När man får se lite valpar kanske man fattar bättre, jag är faktiskt väldigt sugen på att göra det igen, jag känner mig lite laddad för valp nu, och det är för vår del bra att ha väntat. Eftersom man förlorade allt hade man inget, så tillfället var fel. Jag vill uppfostra den perfekta, charmiga typen av hund igen. En levnadsglad, busig, påhittig kompis, som man känner en total tillit till och som känner det tillbaka. Yupp, en hund blir vad man gör den till! Och om vi tittar på våra vovvar så vet jag att vi gjorde "en hel del" rätt ;-)
Jag skryter inte, jag säger bara att jag fattar.

Kanske har Eldir påverkat min djursyn på ett djupt sätt. Jag menar man måste vinna en häst tillit, den vill naturligt, om den varit vild, fly ifrån än. Nu får man inte på något sätt blanda ihop hund och häst, men en häst måste man vara så precis med. Man måste belöna rätt, för att uppnå rätt önskat beteende och få hästens vilja att bli ens egen. Även fast hunden är ett rodjur måste man ändå se dom sakerna i uppfostran, säg till när den gör fel när den gör det, inte en sekund försent! Berömma precis när den gör rätt, och inte vara långsint. time-out finns INTE i hundvärlden gott folk! även om folk försöker tro det, man kan inte "skicka en hund till sitt rum" Det är inte djupsint tänkt! Det är sånt man gör med ungar, och hunden är ingen unge! DEN FATTAR INTE! Var inte orättvis bara för att hunden av naturen vill vara nära och är flockdjur, för sabba förtroendet en gång, det tar 1000% att bygga upp igen. Så läs på, och använt sunt förnuft och motion för att få den harmonisk :)

No regrets

                                                                 Datum: 2010-07-07 / Tid: 21:05:03
Jag har aldrig ångrat ett djur.

Kanske har man haft bra och dåliga dagar, ungefär som med ungar dom kan vara mer eller mindre jobbiga och man kan ha mer eller mindre tid, men jag har aldrig ångrat det, någonsin!

Att jobba med ett djur och utveckla det är fantastiskt. Som Svinto, hittekatten. Få henne tam, det var en mysig period och se hennes framsteg. Vi saknar dig Svinto! Men därför vill jag ha katt igen, dom är så fascinerande. Livsglada. Fulla av liv! Bara i Sverige är det 100.000 hemlösa katter per år, en stor del dör som dom förbrukningsvaror dom verkar vara. Kattens status är låg i Sverige. Även i andra länder, oförstårligt!

Hur som helst så vill jag göra den skillnad jag kan, om jag hjälper en katt tex, så har jag inte bara fått en kompis, jag har räddat ett liv! Hur många kan med gott samvete säga att dom gjort detsamma? Jag hoppas hela världen har gjort det någon gång i livet. Den känslan är obetalbar!

Mina djur brukar dock välja mig, på ett eller annat sätt..They die because they wasen´t wanted!

Dom är alltid wanted hos oss!En hund i en varm bil

                                                                 Datum: 2010-07-06 / Tid: 13:37:04
VARFÖR ÄR DET SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ??

Hunden svettas inte som människan!
Hunden svettas inte genom huden som vi människor gör. Hunden svettas bara genom tassar och mun och där kommer inte ut tillräckligt med svett för att den ska hinna kyla ner sig i en bil på sommaren. Av den anledningen är de mycket känsliga för värme och överhettning.


Hunden blir varm, den börjar flåsa och efter en kort stund blir hunden stressad, temperaturen stiger och hunden får en cirkulationskollaps vilket innebär att vissa organ slutar att fungera. Hunden kan då komma i chock och dö om den inte omedelbart kommer under veterinärvård. Det är aldrig okej att lämna hunden i en bil! Inte överhuvudtaget, absolut inte på sommaren. I skuggan med nedvevat fönster hjälper inte.

Varför är det så svårt att förstå?


Mycket tankar inatt

                                                                 Datum: 2010-07-06 / Tid: 10:53:24
Inatt var en sån där dag till med massa tankar. Man vaknar gång på gång på gång, och kommer inte fram till något.
Ska iaf jobba idag en stund och det brukar hjälpa när man är relativt trött, vaknade vid 10 snåret och det är illa för imorgon tex börjar jag 06.30 igen. Men det är verkligen svårt att hålla den dygnsrythmen.

Det är ju dessutom tisdag så det känns som det blir en relativt lugn dag, men folk är konstiga och handlar så fort det regnar oavsett dag, så storhandling kan ske på en måndag. Väderstyrda kunder är svårt och förutse, men de brukar lösa sig :-)

Faktiskt har detta jobbet ändå hjälpt mig väldigt mycket, att fokusera och ha något att göra har varit till större hjälp än jag trott innan. Att det är fullt med trevliga chefer och kolleger och olika stimulerande arbetsuppgifter har också underlättat. Me likey!


Namnskyltar på gravstenen

                                                                 Datum: 2010-07-06 / Tid: 01:16:58
Dom kom i veckan, det var ju på tiden men ändå så blev det jättefint verkligen...
Måste bara försöka så blommorna lite bättre, dom tar sig inte riktigt, får se vad vi hittar på...Lite mindre förtjust i åldern som skulle avrundas till hel eller halvår.. men det är ju en uppskattning..
Hmm.. ska göra någon graverad fin minnestavla eller sten eller nått med så det blir lite personligt eller så iaf.

Orkar inte skriva mer just nu. Godnatt..

Nya vägar

                                                                 Datum: 2010-07-04 / Tid: 14:14:29
Nu har vi fått en idé!

Det är ju alltid något, och det kan vara en bra väg till målet men det blir en långsiktigt lösning. Om vi väntar in ett sådant hem så kommer vi ändå behöva ett tillfälligt boende, vi får fortsätta titta på alternativ helt enkelt.

Det är bara så mycket och tänka på att det känns som min hjärna omedvetet checkar ut. Jag tvivlar på allt och tycker att alla känslor är upp och ner, men däremellan känner jag mig iaf lite gladare, och förväntansfull. Det gäller bara att idéerna uppfyller dom mesta förväntningarna, och jag kan förstå att det inte går i alla sammanhang. Men trots allt, vi var inte inställda på att börja om med valp, nytt hem, ny plats och nya rutiner..

Vi var inte inställda på något! Absolut inte att förlora allting, därför hann vi inte heller ställa in oss på flytt, och andra omställningar. Så, det ända som känns postivt är om man hittar rätt, och vi kanske kan ha gjort lite framsteg iaf, om ett bra tag! Men jag har den hårda vägen lärt mig att inte vara för positiv förräns allting är spikat och klart.

Därför är jag lite mer laidback och försöker lugna ner mig en del innan jag sprider ut mina planer för världen..

Det betyder givetvis inte att jag är inställd på ett liv av förödelse och besvikelser, det är bara det att det där med att tänka till kan göra att man slipper förklara allting för djupet för hela världen. Nåväl, det känns som att det börjar puzzlas ihop igen, delvis, sakta, men en dag i taget, inte för höga förväntningar så får vi se vart vi slutar!

Varför älskar jag hundar?

                                                                 Datum: 2010-07-04 / Tid: 00:51:24
Det kan man undra emellanåt.

Hundar sviker inte och inte hör av sig, hundar bråkar inte om man är trött, hundar ställer inte till med massa löften dom inte håller. Hundar finns där, ställer upp, lyssnar och är en riktigt bästa kompis!

Just nu har jag ingen bästa kompis alls!

Förnuft eller känsla?

                                                                 Datum: 2010-07-03 / Tid: 00:17:59
Kanske magkänsla rent utav? Jag tänker mycket på det där, jag är väl en väldigt okänslig känslig person. Jag kan ta mycket och hålla en relativt hög mask, man lär sig i sociala branscher! Men samtidigt när det är något som gör mig osäker, orolig eller tvivel i ren allmänhet så har jag sällan fel. Min magkänsla kan få mig att ligga vaken natt efter natt, och nu har jag gjort det igen.

Jag har faktiskt sovit fruktansvärt dåligt. Som om det inte var nog vaknade jag upp av en oväntad gäst i sängen. Mr Spider. Min stora fobi i livet, det jag verkligen inte klarar av. Jag menar vi har haft ormar och
Hur som helst så kan jag känna att något är fel, men det är svårt att fly från en okänd motståndare. Mig själv. Min magkänsla. Den går liksom emot vad jag vill känna. Hur som helst är jag som min egen skugga, Känslan har förföljt mig ett bra tag och jag hittar ingen riktigt orsak. Känslan att det är fel, jobbigt, att det inte är över fasstän det är det. Att allting bara fortsätter bli värre och att jag inte vill att det ska verka utåt som att allt är topp. Allt är fortfarande relativt kasst.

Sen mår man inte bättre för att man fokuserar på det. Man mår snarare sämre. Jag menar jag mår dåligt som det är och kommer inte må bättre för att jag tänker på hur dåligt jag mår, jag måste tänka frammåt för att inte gå under mer än jag gjort, det vill säga totalt. Men jag vill inte gå ner mig mer än totalt. Botten var nådd, och är nådd. Men man kan ändå sjuka lägre än så, och då har man inte mycket kvar att känna.

Därför vill jag hitta en magkänsla som känns rätt. Och i detta fall pratar jag om boende. Min magkänsla är väldigt viktig för mig, eftersom det just nu är något av det ända jag kan styra över. Snurrigt? Logiskt? Well, ha inte för höga förväntningar after all, jag är ju ändå blond! ;-)

Så i fortsättningen måste man jobba hårdare än någonsin, och jobba åt dom som jobbar, ha mål och inte nöja sig med mindre! Vilka kloka avslutningsord, jag slutar nog skriva nu ;-)

Ger upp!

                                                                 Datum: 2010-07-02 / Tid: 00:33:32
Vad det gäller vitvaror så ger jag upp! Kan inget, fattar inget och allt vi väljer är av någon anledning fel! Jag tror på allvar vi har fått dom snurrigaste människorna i hela renoveringsbranschen! För att inte tala om otajmat med alla dessa semestrar och väntetider.

Är det okej att vi 25 års ålder lägga sig ner på golvet, krisa ihop totalt och bara skrika något i stil med "FUCK IT?" Troligtvis inte. Men nu efter denna veckans ca 8-287 telefonsamtal, 7 mail och olika förslag så har jag inget bra motstånd längre. Gör vad ni vill, men gör det nu, och gör det fint! Så är jag nöjd! Vi vill ju bara bli av med den jädrans lägenheten!!!

Sen har jag dessutom en väldigt tur med visningarna. Vi var i full färd med att buda på ett hus jag inte sett invändigt, men det sket sig rejält. Så nu verkar det vara dags igen, en lägenhet och jag verkar jobba på visningsdagarna.. Min karma är skit!

Nåväl, nobody said it would be easy! (men vem sa att det skulle vara svårt?)

Eftersändning

                                                                 Datum: 2010-07-01 / Tid: 08:50:42
Posten kom igår, eftersändning. 2 nummer av hundsport med whoho!

Jag tycker iofs att vissa artiklar är för trångsynta, men det är kul att läsa om folks träningsmetoder och uppfostringstankar. Varför ska man krångla till det så egentligen? Sunt förnuft på hundiska tack!

Vi kan inte ställa krav som hunden inte förstår, det är svårt att förstå kinesiska eller hur? Tänk på det då! Prata på hundens språk, skrik, och gap på svenska (eller annat människospråk) kommer inte leda till en trygg och stabil hund det vet jag det.

Sen ska man inte skälla på hunden med namnet, det tycker jag är en väldigt bra grej o tänka på, och appråpå namn så finns det 1 miljon olika namn allt från människonamn till typiska hundnamn till folk som kallar hunden för tex Snicksnack (eller nått i den stilen)

Jag personligen skulle inte kunna få för mig att döpa hunden till Gunn eller Bertil, tänk att stå och prata om hunden med människonamn, eftersom jag ändå pratar om våra hundar på det sättet jag brukade göra, hade det varit väldigt förvirrande det kan jag lova, folk hade trott att jag var kär i gamling ;)

However, nu kallar jobbet! Hundnamnen snurrar i huvudet en del och man hoppas. Men jag har nog rätt klart för mig vad det blir, om det blir som jag blir. Filip är ju tex sugen på "Rambo" osv, men jag tycker mitt namn på ett visst kön är klockrent, även på ett annat kön om det blir en viss färg. Men vi får se, en dag i taget! :)

Tankar på fel tidpunkter

                                                                 Datum: 2010-07-01 / Tid: 01:17:47
Tankarna kommer alltid absolut mest på kvällen. Dom snurrar och snurrar och även fast jag försöker reda ut dom på dagtid så räcker det inte, för det är som om hjärnan får spinn och man tappar kontrollen helt och hållet.

Fortfarande så får jag näst intill skuldkänslor att berätta för folk jag inte sett på länge, när dom är glada och frågar hur Ninja/vovvarna mår. Vad säger man? Hur säger man det bra? Sanningen är att det inte går och säga bra. För det är så otroligt dåligt. Det är faktiskt fortfarande, och kommer alltid att vara, ofattbart. Varför mig? Jag kan ta mycket, att mycket händer mig och kommer att hända, jag menar jag lever, och allt som lever dör, men att det skulle ske på det sättet, det måste ju vara någon form av öde, ett elakt öde, det är verkligen någon som vill jävlas med mig! Som snart trollar fram hundarna och säger "HAHAHA, det trodde du va, där fick jag allt till det!"

Om man skriver dagligen upprepar man ofta samma meningar, tex "sanningen är" och "det finns inget att säga" samt "tomhet". Hur som helst filar jag ännu mer på tatueringen, jag gillade min första väldigt mycket och tanken fanns väl alltid att någon mer hade ju inte varit helt fel. Men placeringen och motivet denna gången känns klockrent. Inte för att det på något sätt kommer hjälpa andra, men det är för mig. Jag är väldigt egoistisk där,men det är något jag känner att jag kommer må fruktansvärt bra av, hur konstigt det än nu kan låta.

Nåväl, hittade dessa bilderna på nätet, tycker Chilis svarta färg kommer fram bra utan att den för den sakens skull kommer bli "för svart". Och Ninjas ansikte i ungefär den här stilen kan inte bli annat än klockrent.

Vi får väl helt enkelt se hur det blir, jag är själv så dålig på att måla så att måla upp det är inte direkt aktuellt. Inte ens att skissa upp och försöka, jag överlåter det till min goda vän och tatuerare Emma. (www.littlebirdtattoo.com) Hon gör så bra tatueringar!

Hur som helst, jag känner att jag är lite enformig i mitt skrivande. Jag kommer liksom inte frammåt. Kanske är det för att allt vi gör i vardagen bara går på rutin? Nu har vi iaf hittat 2 lägenheter att kika på, en med uteplats. Vi får väl se vad vi har råd med i dagsläget, inte så ballt o landa över 2 mille, jag fattar inte ens riktigt själv att Göteborg är så dyrt, eller dom delar vi vill bo i helst då. Men denna gången har vi iaf en framtidsplan och jag känner mig lugnare i mitt "omogna mognande" Jag känner mig flamsig och omogen på ett plan, men samtidigt stabil och trygg, vilket ändå är en mognad i sig. Och det tycker jag känns bra för att ha kvar sitt glada sätt men på en förnuftig nivå det låter som en väldigt bra (25 årig) kompromiss.

Syrran är framme i Istanbul iaf! Det är allt tomt redan!

Imorgon är det back to work!

Sweet dreams!