Fruktansvärt söt!! AKUT!

                                                                 Datum: 2010-11-30 / Tid: 19:30:05
En av alla mina drömraser, det är få i den mindre skalan men det är en liten "meningslös" nakenfis, eller en fralla som är dom självklara "småhundsvalen" om jag någon gång kommer skaffa liten hund, annars gäller "the bigger the better" för både min och Filips del =)

Hur som helst, hon behöver akut nytt hem!



Chinese Crested Powder Puff tik på snart ett år söker nytt hem omgående.

Vi har inte den tid som hon behöver och förtjänar, för hennes skull letar vi nu efter ett nytt hem åt henne.

Hon har självklart stamtavla.

Priset är sänkt på henne nu pga tidsbrist och vi ser gärna att hon hittar det rätta hemmet snarast.

Tidigare pris 12000kr, nu 8000kr.

Pia Christensen
Mejla eller ring Pia Christensen: #

En hunds närvaro

                                                                 Datum: 2010-11-22 / Tid: 00:06:52
En hunds närvaro kan göra underverk för människor. En hund behöver daglig motion, och som hjälper oss att stiga upp, gå ut ur huset, och erfarenhet enkelhet. Hundar hjälper dig att uppskatta världen omkring dig. De luktar marken så intensivt. De tittar på träden som om de ser dem för första gången. Det hjälper oss att minnas det underbara som vi tar för givet. Så om du är stressad eller orolig, det går bort på det ögonblick då det är bara du och hunden. "Folk säger att jag gör magi, men det är de hundar som gör magi". På ett ögonblick kan de hjälpa dig att känna lugn. De kommer bara in och få det att hända utan ett ord.

"Cesar Millan"

Grattis Ninja...

                                                                 Datum: 2010-11-21 / Tid: 14:50:31
Jag hade tänkt skriva ett fint inlägg om hennes för korta liv, kantat med vackra minnen och glada stunder. Jag tänkte lägga upp massa bilder och ha glada tankar trots sorgen och saknaden efter henne.

Men jag jobbade 12 timmar, hade ledsna tankar och var mer bräcklig än jag trott. Kanske var det känslan som kom tillbaka av saknad, kanske det att man fokuserade mer på henne igår än på allihop. Kanske allt och kanske bara kärlek och saknar. Hur som helst ville jag skriva världen finaste inlägg kombinerat med sorg och saknad me fyllt med kärlek.

Tyvärr så blir det inte så, jag kan inte tjata och förklara mer än jag gjort. 
Vi hade en jobbig dag igår, för vi saknar Ninja så mycket.

Grattis på födelsedagen Ninja. Vi har alltid och kommer alltid att både älska och sakna dig.
Våran Prinsessa.

 

Vänskap

                                                                 Datum: 2010-11-18 / Tid: 18:51:46
Ibland när jag ser vissa bilder tänker jag på mina vänner.
Man tänker att man tar sina kompisar för givna, och att dom vet att jag alltid finns där. För den sakens skull ska man inte ta mig för given, jag kan också tröttna, precis som alla andra.

En vänskap är en relation, fast inte alltid så intensiv, och inte riktigt lika krävande som en partners. Men den behöver ändå underhållas och ses efter lite nu och då, annars vissnar den, ungefär som en blomma ni vet.

Jag har många vänner, rika, fattiga, tjejer och killar, ljusa och mörka, frammåt och sprallig och eftertänksamma tysta. Men man har även sina närmasta vänner och innersta krets, och folk som känner mer speciella än andra.
Folk sviker och folk ställer upp. När man verkligen behöver dom finns dom där, men man får inte glömma av att finnas där hela tiden, om än så lite, att inte försvinna.

Hur som helst skulle detta inlägget inte handla om mig, för i vissa fall klickar det bara. Tex Chillan och Ninja var sånna. Chili flyttade in till oss från en dag till en annan, och dom bråkade aldrig. Dom var verkligen ett speciellt "kompis/syskon" par.

Hunden ska ju vara människans bästa vän, men hur kan man då överge sin bästa kompis på ett shelter? Ibland har dock "människans bästa vän" en egen bästa vän, vad menar jag nu? Jo två fall som kommit över mig det senaste, bonded pair. Hundar som verkar lite udda, som håller ihop. Dom större raserna visar sin rätta sida och mitt hjärta smälte, 2 gånger om idag.

För visst är det så, att vänskap ska vara förevigt? Iaf i hundvärlden för dessa vännerna.

Vänskap är mäktigt och vackert, om man hanterar den rätt.

Jag hoppas dessa udda par och vänner får hålla ihop, och hitta ett nytt hem tillsammans. Hjärtskärnade var ordet.


Vaccinering

                                                                 Datum: 2010-11-16 / Tid: 11:57:36
Nu har våran lilla prins blivit vaccinerad också =)

Så nu är allt i fas för att fortsätta vara frisk och träffa vovvar och allt ;-)
Är inte så säker på att det blir valpkurs dock, han kan redan sitt,ligg,tass och stanna. Samt varsågod och ögonkontakt. Tror det är roligare att gå på en unghundskurs lite längre fram just för att det är uttröttande och så.

På den sociala biten blir de snart en egen miniflock med 2 vovvar... och inflyttning och 17 dagar, tiden går fort nu =)


Hopp och förståelse

                                                                 Datum: 2010-11-15 / Tid: 00:24:22
Idag har jag fått hopp, och förståelse på mailen. Tyvärr inte till mig personligen men det kändes bra i hjärtat.
Det var Cesar Millan, som kör en extra "adoptera en seniorshunds månad" i sitt mailutskick.

Han har väl ett 20-50-100 tals hundar själv, men vi har alltid följt hans följeslagare Daddy. Daddy gick bort förra året efter många år ihop med Cesar. Dessutom så ersatte han honom innan Daddys bortgång med Junior, som lärde upp sig av Daddy, vi hade aldrig den turen med den årliga sorgen, vi tappade våra vovvar innan dom fyllt 3 år.

Det är 5 dagar kvar tills Ninja skulle blivit 3 år. Knappt 3 alldeles för unga år förlorade vi henne och Chillan, våra två katten och illerkille i en brand. Sorgen var obeskrivlig. Ibland känns det som att för att man har gått vidare i form av valp ett halvår efter det hände så är sorgen borta, sorgen är inte borta, och inte minnerna. Men vi har skapat nya. Och vi är kompletta igen tack vare våran nya bullekille Viking.

Men ibland måste man få sörja och vara lycklig samtidigt, och det gör jag idag. Jag skrattade åt Viking nyss, men jag sörje Ninja och Chili dagligen. Både sorg och saknad men samtidigt kärlek och lycka har en hårfin gräns.

Och visst är det så att sorg är en del av saknaden.
Inte ens mannen som talar med hundar och har träffat hundratals om inte tusentals hundar saknar fortfarande en speciell vän. Det är nog det som gör att han är jordnära, ett hundmirakel, och mänsklig. Tack för förståelsen Cesar.

Dear fans,

People always say that with age comes wisdom. November marks Adopt a Senior Pet Month. A "holiday" like this naturally makes me think of Daddy. He had a calling in life and he served his life's purpose, helping me bring balance to countless dogs and being my right hand man through so many highs and lows.

Akut SKK-reggad Rottis

                                                                 Datum: 2010-11-12 / Tid: 22:32:35
Vi söker nu AKUT efter ett nytt lämpligt hem åt vår arbetsvilliga Rottweiler tik, född 2008-06-27

Belixas Atena Allora
S49793/2008

HD:A
ED:UA
ÖGA:UA
Godkänt MH med 1 på skott.

Blixtra, är en lättlärd, kelsjuk och mysig, men också stark och dominant tik, och lämpar sig till dig/er, som har kunskap och erfarenhet att hantera en sådan hund!
Du/Ni vet också att den här hunden kräver mkt tid, stimulans, aktivitet osv.

Blixtra bor idag med en 5årig rottis-hane men hon är väldigt dominant och hon skulle nog trivas bäst som ensam hund..
Bor även med barn (6år)

Vi önskar enbart höra av er som är seriösa och erfarna av den här sortens hund.. som kan erbjuda, och vet med sig att det krävs enormt mycket tid och engagemang en lång tid framöver, för att hunden ska må bra!

Vi kommer inte släppa ifrån oss Blixtra till vem som helst, utan vi kräver att hon får det hon behöver och förtjänar!

Känner ni att Blixtra kan få ett värdigt hem hos er, och att ni uppfyller dom krav hon ställer på sin ägare?
Maila oss i så fall ett relativt utförligt mail, och berätta vad ni har för planer, tankar och erfarenheter!
Sen hör vi av oss till er därefter!
(glöm ej telefonnummer så vi kan ringa upp, vi väljer i förstahand mailsvar pga den extremt dåliga täckning vi har i hemmet)

Pris 1000:-
till det priset kommer Blixtra att avelsspärras hos SKK!

Önskas icke avelsspärrad hund blir priset ett annat, kom med förslag så diskuterar vi!

Hälsningar Terese

Har min blogg dött?

                                                                 Datum: 2010-11-12 / Tid: 22:22:56
Har min blogg dött? Är jag tråkig? Har ni dålig mentalitet? Vem är felet?

Frågorna är många, inga kommentarer, inga hund-akut-tips och inga finurliga "gåtor" jag kan hjälpa till med.
Min blogg är inte regnig som vädret i Göteborg, det är torrt som i Sahara. Hellre Göteborgsregn på bloggen tycker jag!

Våran vovve växer som ogräs! :-) Stor kille snart, tiden flyger iväg. Imorgon blir det party för första gången vi lämnar Viking hemma med mamma o pappa o syrrorna (om dom är hemma) hur som helst, Älsklingen har fyllt 25 och det måste man enligt mig och våra vänner fira, även om han inte var mest på i världen tycker han nog att det ska bli riktigt roligt iaf :-)

Snart är det 3e december och inflyttning! Tiden går fort nu, och vi är inne på upploppet eller vad man nu ska jämföra med :-) Det vi har kvar att köpa är säng, och ett riktigt matbord för minst 6 pers i vardagsrummet.

Sen vill jag ha vissa saker med, tex kaffemaskin (tassimo eller vad den heter) En kaffebryggare, en juicepress för färsk frukt och en dammsugare (Vill ha och vill ha, nödvändigt ont!) Tur man jobbar lite mer nu i november, tror det kommer behövas med eftersläpande skaff och byggkostnader för gamla lägenheter som vi fick lägga ut extra. Skönt o ha det ur världen!

Det är för övrigt skiten med extrajobb, man får alltid betala tillbaka för alla jobb drar på lägsta nivån och då blir det minus i min privata budget, skönt med Coop nu därför, stabiltet! Me likey!

Ska kolla lite i "hundcyberspace" om det finns någon hjärtskärande akutare och lägga ut. Är det någon som söker hund kan ni ju höra av er, så kanske vi kan koppla ihop er med en akutare? Who knows? Hade varit kul med lite happytails att dela med sig av :-)

Skala av dig själv

                                                                 Datum: 2010-11-08 / Tid: 12:14:09
Har ni också tänkt på att vissa saker kommer till än när man som mest behöver det?
Tex så får man en god sak efter en annan, för man är inne i det tänket. Och man säger ofta att en olycka kommer sällan ensam. Kanske kan det vara så, men det kan självklart också bero på att vi väljer att tro det.

Kommer jag uppleva mer positiva saker och uppskatta dom mer, alltså saker som om jag är deppig går förbi mig, men när jag befinner mig i rätt sinnestillstånd gör att jag missar vardagliga saker jag annars hade uppskattat, och saker som hör till livet. Kanske är jag inskränkt om jag säger att om man ständigt mår dåligt, så missar man livet?

Man lever nu för tiden med verklighetsflykt. Man ska resa och uppleva nya saker, men ibland kan man undra till vilken nytta. Man har drömmar, som allt för ofta tyvärr innefattar matriella ting. Man vill kanske vara känd, eller köpa drömhuset, få en viss hund, resa till en viss plats, gå ner visst antal kilo eller göra något riktigt dundristigt. Man vill bekräfta sig själv för omgivningen och för sig själv, för vi är rädda att bli tråkiga. Ni vet ju att jag har rätt.

Jag tror att matriella saker kan hjälpa oss att må bra, eller att skapa en "bättre" identitet. Men man måste även våga "skala av sig själv". Ett bra exempel brukar vara dom omtalade brattsen. En Brat är ju som känt en person som lever på oftast "pappas pengar" eller har det gott ställt, går i bra kläder och umgås i kretsar som pratar om sånt. Båtar, bilar och centrala lägenheter är en del av identiteten. Jag är inte den som inte tycker folk får ha vad dom klarar av och behagar, men det tråkiga är att många av sånna människor inte har någon speciell personlighet och känns väldigt grå om man skalar av allt som har med matriella saker och pengar att göra.

Sen inte sagt att den fattigaste i bara ett par kläder och med ett paket cigg är så mycket roligare. Man måste vara något mellanting, man måste kunna vara personlig utan allt runt omkring, för det är alldeles för få personer som gömmer sig bakom det. Detta gör man oftast genom att skaffa sig en identitet, en ståndpunkt och en personlighet.

Jag har svårt att umgås med folk utan personlighet. Jag har verkligen alla möjliga typer av vänner, bokstavligen. Jag smälter ofta rätt bra in och gillar folk rent generellt, jag gör faktiskt det. Men folk man klickar med är ofta folk med bra väderingar, någorlunda lika intressen eller ståndpunkter. Eller folk med en underbar utstrålning. Så skala av dig själv. Bortse från vad du har, hur du är utbildad och allt du gjort. Tänk på vem du är, just nu, och vart du är påväg.

Ge inte upp dina drömmar för det. Ett hus med trädgård kan hjälpa dig att må bättre i vardagen om du är en naturmänniska, och en central lägenhet kan få dig att må bättre om du trivs med att ströva omkring bland trendiga saker och gillar känslan att ha allt nära. Ge inte upp saker som involverar pengar eller saker, men skala av dig själv, och trivs med den du är, och tanken på att du vet vart du är påväg.


Stopp och Väx?

                                                                 Datum: 2010-11-04 / Tid: 23:52:58
Viking börjar tuffa till sig lite först nu, han är för påhittig våran lilla vovve =) Helt "ljuvlig" som det så fint heter, men det är sant, he is! *kärlek*!

Ja det blir inte så mycket kvällssvammel idag bara liten rolig diskution vi hade i familjen igår, vi pratar om hundar och min filosofi var ju att "ju större ju bättre" kruxxet är att dom äter som hästar, och att det är svårt att få plats med x antal bigsize hundar, så har vi en granne med typ 6-7 småpudlar, dom har haft mängder av pudlar sen vi var små i omgångar men alltid över 5 stycken, så på skoj har jag jämfört mig med henne =)

Som en kattdam, fast med "man" Och istället för att ha 20 katter så kan jag ha x antal hundar. Mamma godkände pudeltanten av två anledningar, den första för att vi inte är besläktade med pudeltanten, och den andra att hundarna var just små. Så sa hon att Viking är i bra storlek nu, så skratta vi och jag sa att vi kan ge honom lite "stopp och väx" ;-)

Ingen som vill spekulera i hur stor våran "lilla" kille kommer bli :-) Hur som helst så tänkte jag mig att om jag inte blir godkänd med tre hundar, så myntade jag också uttrycket 2 och ½ =) Kan man vara två och en halv "män" så kan man väl ha två och "en halv" hund? Frågan är vart gränsen för halv hund går?

En Fransk Bulldog tycker jag är en fjärdedel =) Men kanske "halv" i mammas ögon =) Hur som helst så ska vi stoppa på två sålänge, för våran "tvåa" kommer om exakt en månad idag!! Åh, hon e så fin så! ;-)

Slänger in en bild på en "liten" drömhund, den har nog fått för mycket stopp och väx den =)



En liten Mini-Viking =) En fjärdedels Viking, ungefär =) En halv hund, helt enkelt =)

8 schäfrar skulle dö, tidningen räddade dom!

                                                                 Datum: 2010-11-02 / Tid: 23:20:49

Folk från hela landet vill rädda hundarna

"Polismyndigheten blev helt nedringd"

Det blev rena ramaskriet från allmänheten efter Västerviks-Tidningens artikel om att polisen tänker avliva fyra omhändertagna hundar på torsdag eftersom ingen velat ha dem.

- Folk har ringt som galningar från hela Sverige till oss på polisen i Kalmar. Vi har under dagen fått ta emot minst 60 samtal från människor som erbjuder sig att ta hand om de avlivningshotade fyra hundarna.

 

- Det här har spritt sig som en löpeld via bland annat aktionsgrupper på Facebook, säger Åsa Knutsson som tillsammans med kollegan, juristen Frida Larsson är de två personer på polismyndigheten i Kalmar som har hand om detta ärende.

 

Polisen har tidigare gjort precis allt man kunnat för att först försöka sälja, sedan skänka bort, de åtta hundar som tidigare i år tvångsomhändertogs av polisen från en privatperson i Hallingeberg för att han vid flera tillfällen ska ha låtit hundarna springa lösa i naturen.

 

Fyra hundar är nu kvar och ingen har - fram till nu - velat ha dem ens till skänks.

 

Polisen har vidarebefordrat alla samtal till det hundpensionat där hundarna just nu förvaras för polisens räkning.

 

Kjell-Arne Karlsson [email protected]

0490-66619


Boxerkille behöver akut nytt hem!!

                                                                 Datum: 2010-11-02 / Tid: 23:11:27


Pris: 4 500:-    5 000:- Typ: Hund Håbo

(tiden minskar drastiskrt för behöver hitta ett hem omgående)
Det är ett tungt beslut jag har fattat. Jag innser att tiden jag har ej räcker till för min underbara hund Diesel. då jag skall flytta kommer jag bo välldigt trångt och de funkar ej att bo i en liten etta. Han är en renrasig boxer med stamtavla han är 11 månader den 6/11. Han har mkt energi och en väldigt snäll hund. Fungerar bra med alla hundar jag mött på hitils och det är endel. Han har lite nedsatt hörsel så träning är något som behövs, han hör vissa sortes tonlägen av prat/ vislingar. Han är ej någon problem hund enligt mig. Han är bara en unghund som behöver mkt mer tid än vad jag kan ge honom. Han fungerar bra med barn. Han har fått pröva att umgås med katter han är inte elak mot dom han vill leka med dom och har lite svårt att lugna ner sig dag tid med en katt i samma hus. Ser att han kommer till någon med mkt tid någon som kan gå kurser med honom. Gärna någon på landet men ej något krav så länge du har gott om tid för min kära hund.
PRISET EJ VIKTIGAST BARA HAN FÅR ETT BRA HEM OMGÅENDE DÅ JAG EJ KAN HA KVAR HONNOM EFTER 7 OKTOBER..

Vid mer frågor ring eller maila.

Hundvalpar måste vid försäljning vara äldre än 8 veckor och kosta minst 500 kr. Alla hundar måste ha registreringsnummer från Jordbruksverket.

Höstrusk

                                                                 Datum: 2010-11-01 / Tid: 21:50:12

Så var det höst! Sommaren försvann i en dimma tillsammans med våren... nu är det dessutom höst och det har sin charm med fina färger och rätt okej väder, men måste det vara så otroligt mörkt??? Dessutom är November här, NOVEMBER! jag menar, det är snart vinter.

Ända fördelen är att tiden går otroligt fort med en valp i huset, och allting är mycket roligare att göra och komma hem till. Dock spenderar vi dagarna ute och kvällarna hemma med all rätt anser jag.

Daghöst är det mysigt med vovve för man kommer ut och det gör man inte dagligen naturligt annars. Vi var vid graven och i stallet, Viking är supertrött nu. Mentalträning är the shit :-)

Godnatt! Imorgon börjar man 6.30... lagom motiverande... Men kanske LJUST när man slutar, det är inte helt fel :-)