Hundtankar i allmänhet

                                                                 Datum: 2010-05-24 / Tid: 15:59:22
Man har faktiskt en hel del hundtankar när man tänker efter. Jag reagerade tex på en nyhetsuppläsare igår senast. Vi har haft två hundbitna som man kunnat läsa om. Det ena var en amstaff (pitbull). Slet sig från sin ägare och attackerade en människa. Sånt är givetvis inte okej, men där var nyhetslärare väldigt tydliga att poängtera "Hundbiten av hundRASEN AMSTAFF".. Sen hände en sak i Göteborg, två små barn sprang mot en grannens hund, hunden (kopplad) bet det ena barnet. Denna hunden, var en form av terrier. Inte som i Pitbullterrier, eller kamphundsterrier, utan någon "vanlig" terriersort. Den rasen sas inte i nyhetsinslaget. Vi behöver inte fundera över varför.

Problemet är att hundar attackerar i denna stora utsträkning som dom gör, kan folk inte fatta att de handlar om hur dom gör med hundarna som uppfostar dom?? Och inte om mentalfel! Ge hunden tillit, motion och regler, så ska du se att du slipper dom mesta grundläggande problemen. Ingen vet ju vart ens hundar hamnar men snälla ni som säljer blandraser med inriktigning amstaff, pitbull, kamphund, staff, rottis.. snälla, fråga hellre valpköparen för mycket än för lite! Hur ska hunden bo när dom jobbar? Hur ska den motioneras? Osv..! Pitbullar, och Amstaffar i lång utsträckning och i all ära, även vi vanliga svenssons, eller typ iaf, sånna som jag tex, älskar alla hundar! Speciellt några med temprament och psyke, men det är en viss typ av ägare som drar sig till en viss typ av hund. Hundar är inga status sumboler, det är liv! Lek inte med liv!

Ett lyckligt slut för en gammal jakthund på Irland som skulle dött, men fick en mirakelchans har nu kommit till sin familj i Sverige. =) www.hundbloggen.org kan ni läsa på! annars kolla på www.hundarutanhem.se för svenska och irländska hundar som behöver hem. Ska du ändå skaffa vovve, tänk över en omplacering! Många nackdelar, många fördelar, och mycket tacksamhet att ge en hund en andra chans! :) Och alla som inte vill att vi tar in utländska hundar när ingen tar hand om våra svenska hundar, ja det är sant, försök tänk innan! Sitt inte och ge upp på er hund, den förtjänar att ni tar er tid att förstå och ert tålamod för att bli en harmonisk vovve! Ungar kräver jobb, samma med djur! Kom ihåg det! Over and Out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback