Lennox

                                                                 Datum: 2012-07-12 / Tid: 00:40:10
För första gången på rätt länge tänker jag inte be om ursäkt för min sentimentala inställning. Jag är bokstavligt knäckt för idag avlivade dom Lennox.
Det började för mig på internet med Save Lennox-kampanje på facebook. Eftersom jag jobbar med många djurfall, är involverad i många djurrättsgrupper och hundgrupper över hela världen väckte den inte mitt intresse omgående, men när man såg alla kommentarer blev man nyfiken och då var jag fast. Sjuka jävla värld.

http://www.savelennox.co.uk/

Det rör sig om en nordirländsk bulldog/labrador mix som myndigheterna på något sätt fått för sig är en pitbull, alltså en kamphund, och därför har hunden nu blivit tagen från sin familj för att avlivas. Den har till skillnad från många liknande fall många människor arbetat med INTE bitit en människa. Den har inte gjort någon skada överhuvudtaget. Lennox är, eller var, en blandras, mellan vad som ska vara fastställt bulldog/labrador. Han kom ändå att klassas som "a pitbull-typ dog"

Såhär kan man utläsa av ägarens berättele i inledningen:

Den 19 maj 2010 omhändertogs Lennox, en nu sex år gammal korsning mellan amerikansk bulldog och labrador, felaktigt av Belfasts hundfångare och han fördes bort från sitt hem där han bodde med sina kärleksfulla ägare och sina hundkompisar. Lennox hade inte begått något brott och ingen människa hade klagat på hans uppförande. Tre hundfångare kom med polisen i släptåg oanmälda till hans hem. Hundfångarna bad sedan poliserna att åka därifrån eftersom de inte behövdes längre. Belfast stads hundfångare drack sedan te med Lennox ägare, rökte några cigaretter, småpratade och lekte med familjens andra hundar. Därefter tog en av hundfångarna fram ett mätband och mätte Lennox nos och bakben och utgick ifrån mätresultaten när han, utan att ta hjälp av någon form av expert, avgjorde att Lennox möjligen var en "typ av pitbull". Lennox fördes därefter bort från sitt hem för att avlivas av staden."

Men allting talar för att myndigheterna har fel och gör fel, och dessutom så finns det en massa andra omständigheter som ökar ens sympatier för hunden (t.ex. hade dottern ett väldigt nära förhållande med hunden eftersom hon har svårt att kunna leka med andra barn då i och med att hon är handikappad, och familjen tycks också ha varit exemplariska hundägare. Fighten om att få hem Lennox har gått igenom alla myndigheter på Irland. Under 2 år har den irländska staten inte kunnat avliva  honom då familjen med hela världen i släptåg protesterat och överklagat. Cesar Millan en känd hundpsykolog i USA har också uppmärksammat fallet.

Hundskötaren har i förhör spätt på att hon är rädd för Lennox, men smygtagna bilder visar en glad hund och en hundskötare som glatt klappar om honom. Det känns som hela världen kring Lennox varit sjuk.

Dottern kommer sedan idag inte få återse sin bästa kompis. Lennox fick inte säga hejdå till sin boxerflickvän som bott med honom i familjens hem. Hans dom verkställdes idag, nästan 2 år senare och denna pitbulliknande hund avlivades, endast baserat på hur han såg ut. Ingen anmälan om aggresivitet, Ingen bra grund till varför. Familjen fick idag beskedet att Lennox aska ska dom få hem "delvis på posten" och dottern ska inte ens få tillbaka hans  halsband. Alla sista desperata försök att få vara med och säga hejdå när dom skulle avliva honom idag avslogs.

Rasförbud är ett skämt, men trots det var Lennox inte ens någon av dom förbjuda raserna. En annan engelsk hundtränare som bor i USA har erbjudit sig att låta Lennox komma till henne där rasen inte är förbjuden men fåttt avslag även där.

blev erbjuden ett hem i USA av Victoria Stilwell, trots andra beteende experters engagemang, trots engagemanget från flera 100 000 människor & politiker så valde BCC (Belfast City Council)imorse att låta Lennox somna och det utan att ge familjen en chans att säga adjö.

Victoria Stilwell skrev idag på sin facebook;

“Just got confirmation that despite other options, pleas for mercy from hundreds of thousands and personal appeals from the First Minister, the BCC killed Lennox this morning. I’m sickened, outraged, and devastated for the Barnes family.”

Vidare skriver hon även;

“I will not rest until the Dangerous Dogs Act is changed. It is a highly flawed piece of legislation doomed to fail right from the start and targets innocent dogs and families. It does not protect the public from dangerous dogs. I and thousands like me are going to work hard to get the law changed. I have helped shape the recently passed Responsible Dog Owner Law in the State of Georgia, USA. The new law puts the emphasis on owner irresponsibility rather than targeting any particular dog. Hold owners accountable and enforce tough laws on those who abuse them. We can do the same in Britain and other American states. This will make people a lot safer from all dangerous dogs regardless of breed than the DDA and will only prosecute the guilty while protecting the innocent.”

Mitt hat mot trångsynta folk som skyller på en viss hundrastyp hör inte hit, för Lennox var inte ens den rasblandningen. Min avsky är stor, och jag är så otroligt trött på mänskligheten och våra ständiga övergrepp på djuren. Jag tycker världens är så körd i botten.

Jag hoppas vidare att världen vaknar, att vi slutar tro oss ha rätt att förbruka djur eller veta att djur är "onda". Jag hoppas vi vaknar upp och ser var världen är påväg. För det är fan inte åt rätt håll!

Sov gott Lennox, jag tror Ninja och Chillan mötte dig i himlen.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback