Kamphundar = Mördare?

                                                                 Datum: 2011-01-26 / Tid: 21:24:07

Mördare finns inte bland hundar bara bland människor. Det ända felet en hund kan göra är att älska fel person.
En person som missbrukar dess förtreonde och inte ger hunden det den behöver. En hund som morrar eller skäller åt andra hundar är inget monster, det är en hund som saknar en viktigt förebild något som i folkmun heter flockledare.

Om en hund saknar flockledare eller förebild tar hundens instinkter över, och den morrar eller attackerar. Detta
är inget generellt för kamphundar, det gäller alla hundar, för hundar härstammar från samma grund - vargen.
Det ligger i dess natur att bete sig så, om det sedan råkar finnas mer hundar som morrar och skäller av
kamphundsraser beror det endast på att detta är den nya trendhunden och coolhetsstatus för osäkra ungdomar.
Om det är en ung och omogen person som får en av dom starkaste raserna så är det såklart dåligt utgångsläge,
dessa ungdomar har kanske knappt börjat få koll och ansvar om sig själv, och förstår inte allvaret i en kamphunds natur, den behöver jobba. Det är en riktig atletmaskin som kräver oerhört mycket av sin ägare för att förbli stabil.

Jag tror att det alltid kommer finnas syndabockar i hundvärlden. Ett tag tänkte jag att om jag skaffar en av varje, så kanske jag kan motbevisa folk. Men det kommer aldrig hända. Det kommer ständigt nya offer. Just nu är det kamphundar.

Själv har jag bara erfarenhet av amstaffmix, bullmastiff och rottweiler. Helt otroliga hundar!!
Varningarna haglade, en stor hund, en ENVIS vaktig bulle. Hmm, alltså visst det finns vaktegenskaper, men med vår kunskap så var den en perfekt förstagångshund. Även våran amstaffblandis, som var lite illa psykiskt från början och värre blev det när våran katthatande kamphund flyttade in med oss och två katter. Behöver jag säga att våran lyckade lilla saga inte var ett mirakel utan ett bevis på att om man TROR på hunden, så kommer den att klara allt.

Sedan blev det åter igen bullmastiff, och rottweiler. Återigen, underbara hundar, härligt temprament och bara man vet hur man ska göra och tillgodo se dess behov. Jag är helt övertygad om att tex en kamphund med fel grunder kan bli precis hur stabil  som helst om det bara finns människor som vill försöka hjälpa den, och som tror på den med ett tydligt mål.

Någon gång hoppas jag kunna sprida vidar hur man "bör" göra, för jag gör det varje dag, ser till att stimulera och motivera mina hundar åt rätt håll. Jag hoppas och vet, att om alla med fördomar om vissa raser satte sig in mer i situtionen hade inte hundrastism funnits, och det är jag helt övertygad om.


THOMAS FINNBORG (M)

                                                                 Datum: 2011-01-26 / Tid: 03:10:30
Att jag inte är ett moderatfan hör inte hit. Att jag har personliga åsikter om moderaterna och allt pälsbärande är inte relevant.

Men när dom skriver en motion om kamphundslicens är vi ute på djupt vatten, tyvärr. Allt som diskuteras är hurvida man ska lyckas förbjuda vissa folk att ha kamphund, grundtanken är fin och visst besvär hade besparats dessa raser, men jag tror inte man kommer runt mörkertalet.

Mörkertalet är för stort, pitbull är inte ens en godkänd ras i Sverige detta gäller bara amstaff, och staffe. Resten klassas som blandrashundar, så jag förstår inte hur ni ska nå in på detta med alla blandade raser, ska vi förbjuda blandrasaveln helt då, för att veta vad en hund "innehåller" i rasväg?

Licens är snurrigt, förbjud gör mig mörkrädd. Dessa underbara hundar, som bara kräver sin ägare, precis som alla hundar gör! På 70-talet var man rädd för dobermann, sen gick det över till rottweiler något årtionde efter, nu är det kamphundar och pitbulls, ooooh vad farliga dom är! Inte, om man gör som man bör! Nu har jag bara den "näst" farligaste hundrasen hemma, en Rottweiler, men om ni vill träffa henne är ni mer än välkomna. Vi måste utbilda folk, inte förbjuda! Förbjuder man så flyttar man bara problemet från en ras till en annan, för alla hundar är rovdjur! Och då kan vi trippa runt här med våra små pudlar, för det är dom hundarna som "folk" kan ha överseende med om dom biter.

Jag uppmanar er att kontakta Thomas Finnborg och ge er synpunkt och kräva svar!


Kontaktuppgifter
Adress: Sveriges riksdag, 100 12 Stockholm
Telefon: 08-7866373
E-post: [email protected]


Akuta valpar!!!!!!

                                                                 Datum: 2011-01-26 / Tid: 02:53:21
Vi har fortfarande några valpar kvar, både tikar och hanar.

Vi är nu 8 veckor gamla och besiktas på torsdag och 3 feb. Då är vi chipmärkta, vaccinerad och färdiga för leverans. Vi hämtning följer även en valppåse med foder.
Vi är av golden blandning och kommer att se ut ungefär som en labrador.

Vi kan inte ha kvar dem, så de måste hitta nya hem.

Mer info på www.nline.se eller ring!


ring Nina: #

Pris: 3 000:- Typ: Hund Malå


Amstaff/Rottweiler korsning AKUT

                                                                 Datum: 2011-01-26 / Tid: 02:50:40
En akutare!!

Hittade annonsen på blocket.

SPRID OCH RÄDDA!

Pris: 1 000:- Typ: Hund Lidingö



Vi måste tyvärr sälja våran vovve pga att våran ettåring har visat tecken på allergi.
Det är en amstaff/Rottweiler hane på 8 månader, van vid katter och barn.
Han drar lite i koppel och vill gärna fram till hundar han träffar ute.
Han går att lämna ensam hemma i 1-2 timmar , om det blir mer brukar han bli rastlös och gnälla.
Han behöver en fast hand, någon som visar att han inte bestämmer.


Johanna: #

Annonsen i sin helhet:

http://www.blocket.se/stockholm/Amstaff___Rottweiler_8_manader_akut_31795836.htm?ca=15&w=3

Det är väldigt lätt att anklaga hunden

                                                                 Datum: 2011-01-26 / Tid: 02:38:36
Jag tycker man hör det hela tider, hur folk anklagar sina hundar. Hur folk ger sina hundar diagnoser och säger vad "problemet" är. Problemet är inte hunden, problemet är aldrig hunden. Är jag orättvis? Nej, för en hund är varken mer eller mindre än en hund. Det är vi människor som förmänskligar dom, tror att dom är på ett visst sätt av kärlek till oss, tex hundar som vaktar sina ägare i tid och otid vaktar i grunden inte sina ägar, dom försöker ta över ledarskapet över en osäker person och en ohållbar situation, för en hund kan aldrig leda en människa på sina villkor, det är säkert alla överrens om.

Det handlar mer om att man är där för hunden, att man leder hunden i den riktningen den behöver ledas. I ordningen motion, relger och sist kärlek. vi vill gärna också först säga till hunden vad den ska göra, sen visa vart den ska vara, och sist belöna den med tex godis. Bakvänt alltså. Då blir det öron (säger till den), ögon (visar tex plats den ska vara på) och sist nos (godis, eller leksak som belöning).

Öron-Ögon-Nos är inte hundens naturliga tillstånd, En hund vill först lukta, sen titta och till sist höra! Den luktar först, tar in tillståndet, tittar och kollar läget för att till sist ta in ljud och annat runt omkring,det är så hundar fungerar, men genom att alltid säga till den med röst och kommandon så gör man inget på hundens riktiga villkor.

The body, The mind, The heart sa Cesar Millan tex, i ordningen man ska se till hundens behov. Kroppen måste jobba för att komma i rätt sinnesstämning och till sist på bra i hjärtat. Ger man bara kärlek men inte tillräckligt med tankeövningar och daglig stimulans och träning är hundens behov inte förfyllda.

När man tex tar hem en hundvalp så är det viktigaste man kan göra, och den bästa grunden att lägga, det är just ro. sinnesfrid. Kalla det var ni vill egentligen, men att få hunden lugn och balanserad runt dig. Det gör så oerhört mycket för framtiden, om hunden kan slappna av hemma, och sedan på andra platser.

Om vi ska kunna nå ut till folk och få folk att förstå att stora starka raser inte är helvilda slagskämpar utan älskade stabila familjemedlemmar som kan och vill vara balanserade, så hade vi nått halvvägs. Vart ska man vända sig? Man ska nå ut i media och till politker med denna typer av raser, vi måste utbilda våra "jävla" land. Jag är så trött på förbud hit och skrämselpropaganda på kamphundsförbud, Samma problem kommer ända kvarstå.

Vi måste börja agera, frågan är bara vilka "vi" är, hur "vi" ska enas och hur man lättast når ut, innan det är för sent. För tyvärr är det ju så, att istället för att sätta sig in i ämnet eller själv ta på sig skulden om man haft hunden från början och inse, att man faktiskt gjort något galet och ta sitt ansvar och rätta till det, så är det mycket lättare att anklaga hunden. Hunden kan trots allt inte säga emot, men det gör jag. Det är aldrig hundens fel, och det handlar om ägaren, eller den personen som är i hundens liv från nu och frammåt. Det är där fokuset ska läggas. Det är den människan som skapar hunden från den dagen och resten av hundens liv. Ta ditt ansvar. Anklaga inte hunden. Lätt att säga? Svårt att lösa? Fine, HERE I AM! Hojta bara, så löser vi det.

Ny hemsida?

                                                                 Datum: 2011-01-22 / Tid: 12:30:24
Klurar på att göra en ny hemsida eller iaf fixa ordning min gamla och försöka lägga ut akuthundar där.
Nu ser jag annonser på akuthundar men vet inte alltid hur det slutar.

Har sett lite feedback på bloggen nu faktiskt men hade önskat jag visst mer om folk kände till någon som kanske var intresserad. Knepigt att det är så mycket lättare med amerikanska hundar, där är ett helt annat gensvar. Här vet man inte riktigt vad "akut" betyder, akut = avlivning eller akut = man försöker bli av med sin hund utan att bry sig? Hmmm.. får klura på detta. Alla tips är välkomna så vi kan hålla igång bloggen!

Dagens adopt-par!

                                                                 Datum: 2011-01-21 / Tid: 14:38:02
Hittat ett till par, som jag tidigare skrivit om men det hände liksom inget. Inget gensvar, det är akut.

Två staffar, vill gärna flytta tillsammans!!

http://www.hundarutanhem.se/Hundarna/Staffblandningar/Bright-Svensk-hund/
http://www.hundarutanhem.se/Hundarna/Staffblandningar/Nova2-Svensk-hund/

Kika in och sprid

Två hundar -akut!

                                                                 Datum: 2011-01-21 / Tid: 01:39:53
Jag har kollat på denna annonsen tidigare, det är två hundar i åldern 8 år samt 2 år som söker ett hem.
Helt gemensamt.

En rottismix på tiken 2 år, en labbekorsning på den "äldre".

Det är få förunnat att kunna hjälpa äldre vovvar, och det är få förunnat att ta sig an även dom trevligaste rottistikar. Varför? Jag vet inte! Jag förstår det inte, kanske för att vi har detta överflöd av hundar med vissa raser och liten efterfrågan?




Här är annonsen, sprid gärna!

Pris: 2 500:- REA TIDIGARE (som om det spelar någon roll?) 4 000:- Typ: Hund Plats: Lidingö
Hej!

Har nu efter mycket om och men bestämt mig för att mina två älsklingar ska få flytta. Detta pga tids- och ekonomisk brist framöver.

Tiken är en blandning 87.5% rottweiler och resterande schäfer. Hon har fått Rottisens utseende och Schäferns kropp med sina lätta ca 25kg. Hon blir två år nu den 15 dec och är precis såsom hundar är i den åldern - underbara :). Hon är en glad och livlig tik sim älskar allt och alla, perfekt familjehund. Hon gillar sök, agillity, bada och jag tror att hon skulle kunna bli bra i lydnad om man engagerade sig i detta. Hon är utställd ett par gånger med främst 1:a placeringar på blandisutställningar.

Sen har vi hanen på 8 år. Han är en korsning Labrador och Border Collie. Ser mest ut som en Labrador men väger lite mindre samt är mer smäcker iom Border Collien i honom. Han beter sig fortfarande som 5 och det är massa tåga i honom när han väl sätter den sidan till. Han är en riktigt härlig både lekkamrat och myspelle. Lugn och fin i temperamentet, lydig och pålitlig. Han gillar att strosa runt i skog och mark, bada o simma är nog det absolut bästa, men även agillity går hem hos denna man.

För mer info, och intresse maila gärna så ringer jag upp/mailar så snart jag kan pga oregelbundna arbetstider.

Berätta gärna om er och er livssituation så hörs vi av!

OBS! Hemmet är viktigare än priset!

Jag besvarar ALLA mail!

Nås på telefon tidigast 16.00 om dagarna.

http://www.blocket.se/stockholm/AKUT__2_hundar_soker_nytt_hem_ihop_el_separat_30866645.htm?ca=15&w=3


telefon: #

Mastiffmix söker AKUT nytt hem!

                                                                 Datum: 2011-01-19 / Tid: 02:41:44
Hittade en av mina svagheter, en mastiffherre blandning som söker akut nytt hem. En ståtlig kille på 65 kg.

Ibland funderar jag på vad dom menar med akut i ämnesraden, som i avlivning om inte annat eller bara "akut" som i skynda på?

Nåväl, här är annonsen!

pga sjukdom och graviditet så måste vi omplacera vår älskade familjemedlem som är en nyss fyllda 4 år Canecorso/boerboel blandning. Han är världens snällaste hund men kan med sina 65kg se lite tuff ut. Han går bra ihop med alla tikar och visa hanar då han ej är kastrerad. Älskar att få springa lös och kan alla vardags kommandon och drar ej i koppel. Vill helst att han kommer ut till landet då han är en gårdshund. Är lite klumpig så småbarns familj kommer ej på fråga då han inte riktigt har full kontroll på sin svans och tyngd. Kan vara ensam hemma och sover mest då han är det. Maila gärna för mer info. det viktigaste är hemmet och ej priset

http://www.youtube.com/watch?v=HJQnJE2v3nE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=1rbGsPQiMQM

http://www.youtube.com/watch?v=tG6E91qjnHo

http://www.youtube.com/watch?v=PM4-rSYS5_Y



Pris: 3500 kr
Var?: Göteborg

Se hela annonsen på blocket, där kan man även kontakta säljaren!

http://www.blocket.se/goteborg/Akut_Omplacering_av_Mastiff_31585211.htm?ca=15&w=3 

En dålig människa

                                                                 Datum: 2011-01-18 / Tid: 02:09:31
Hej!

Jag har kommit på att jag kanske är en dålig människa :(
Inte direkt för att jag är bitter, utan mer för att jag utnyttjar min situation. Nu var det min situation som bloggare jag tänkte på, för här har jag skrivit till er (eko, någon kvar som läser?) i min misär. Jag har gett er djupa inlägg, förtvivelse och sorg. Men nu när jag har kommit till guld och gröna skogar, eller iaf så nära det som jag kan, då, då tappar jag mitt skrivande.

På något vis skriver jag alltid när jag mår dåligt, eller har något djupt undantryckt jag behöver få ur mig. Idag var det inte så mycket negativt, huset är super och vovvarna puttenuttigast! Mycket påhälsningar från Växjö, kompisar osv, nu senast idag har det varit min svenska tjejkompis/barndomskompis med hennes tvillingar och irländska gubbe Johnny, Mycket mysigt så dom kommer imon igen! Super ju, blir inte bättre! :-)

Här lite folk kvar att avverka men en i taget får det bli, hundarna ska visa alla sina konster varje gång någon kommer innanför dörren, en mindre orkan får man på sig när man kommer hem. Snart blir det nog 100 kg hund (fördelat på 2). Det där med att inte hoppa har alltid varit min svaghet, jag kan inte komma hem och skälla på dom. Så dom studsar lite (jag vänder mig om och säger sitt) Men dom ger sig fort, men det är väl det ända jag är dålig på i hundägarskapet, det ända jag vet rätt ut, och det är ju skönt att man inte har fler brister, hahaha!!

Godnatt!

Det finns ingen som du

                                                                 Datum: 2011-01-09 / Tid: 17:07:22
Rätt logisk mening va? Egentligen? Men samtidigt så tycker jag ibland att vissa folk är så förbannat smarta. Enkla. Logiska. Okej, ingen människa är gud, ingen människa är mer än vad den är, men vissa växe i mina ögon ständigt. Cesar är en sån person =)

Cesar Millan  var på MyDog 2011 mässan i Göteborg. Jag var där. Vi kom inte in till läkaren först, men så hade dom EN plats. Malin och Maria orkade inte trängas, och när dom sa EN plats så smet jag in med samtycke från Älsklingen, bästa beslutet! Där satt han och pratade, logiska människa.

Han berättade om att man i USA har haft motgång mot dobberman, rottweiler osv, nu är det pitbulls a.k.a. "Kamphundar". Vi fördelar rasismen på hundarna. Vi skyller dåliga ägare, och dålig uppfostran på raserna. Och den ända kamp som kamphundar för är ju som tidigare sagt, kampen mot folks fördommar.

Om fler gjorde som Cesar, och inte försöker träna hund, utan låta hund var hund, med en enkel vägvisare i människovärlden så hade vi sluppit allt detta. Slit i kopplet, hundar som "gör upp" och folk som inte kan eller ens vill kontrollera sina hundar. "IT IS EASY TO BLAME THE DOG" Tro fan det, en hund kan inte förklara varför den blir som den blir, den kan inte säga sin åsikt, den kan inte göra mer, eller mindre än att vara hund. Oftast missuppfattar den. Hundkurser i all ära, tricks och skoj absolut, men förstå din hund, från grunden! Som han också sa, arbeta inte emot moder natur, och visst är det så. Han har också sagt att vi människor är dom ända som följer instabila ledare. Hundar gör det inte, dom genomskådar din stress, din oro, ditt temprament.

För att slippa hundförbud, vad sa han om det? Börja påverka politkerna. Man måste börja undervisa, för att slippa fördommar. Med mer undervisning kan folk få mer förståelse, och börja undervisa dom som fattar besluten. Så det är nu det vi ska göra, vi ska undervisa om våra raser, vi ska prata och diskutera, vi ska ta fajten! Vi måste ta fajten, vi måste "ge tillbaka" och visa, hur verkligheten bör ser ut, och hur den egentligen är, om man gör rätt dvs.

Tack för mig! Ps, jag petade på Cesar på utvägen. Lycka! Känns som fjorton igen, jag har alltid saknat riktiga idoler, men jag har nog en nu ;-) JAG HAR NOG BLIVIT FRÄLST :-D



Cesar Millan, 1-2 meter framför mig! Innan jag nästan fick skaka hand på håll :-D Hand/armpetning blev det iaf :-D


Drömmen om en collie

                                                                 Datum: 2011-01-07 / Tid: 15:33:58
Ibland sitter man och tänker på om man verkligen har ändrats som person, kanske gör man det ibland, och kanske vägrar man på andra plan. Det viktigaste är ju att man utvecklas i rätt riktning.

När jag var liten drömde jag alltid om en collie, en Lassie såklart, som säkert många av mina likasinnade hundvänner. Inte för att man förstod innebörden av en vallhund utan såklart på utseendet. Åren gick och jag har bara fastnat på senare år för Bullmastiff, Rottis och Amstaff. Jag har inte tänkt i banorna kring en Collie, för det är fel gren för mig, fel instinkter, fel temprament, fel ras att stimulera. Fast är det verkligen så djupt präglat det där?

Det är ju ändå bara i grund och botten just en vovve. Hur kan en ras spela så stor roll? Jag tycker jag hittar bra temprament i alla mina hundar. Vissa egenskaper behärskar man ju dock bättre än andra. Vissa egenskaper är för lika, medan vissa är mer olika.

Vi glömmer oftast djuret: hund. Hunden är en hund, ett flockdjur, ett rovdjur, en ras och en individ. Men i en vargflock osv så pratar dom inte med varandra, dom luktar och känner av varandra, samt väljer sina stider. Vi förstör med koppel, inte hälsa VS hälsa på allt. Vi är inga bra förebilder, egentligen. För förmänskligar våra hundar.

En hund ska kunna leka med alla hundar, tycker jag. Men den ska inte "göra upp" rangordning! NEVER. En hund ska inte göra upp rangordning, en hund ska inte heller "sätta en annan hund på plats" Jag blir så upprörd när jag hör det. Jag är flockledare. Jag behandlar alla lika. Jag sätter reglerna. Punkt. Enkelt.

Det är min teori, och den har hittils alltid fungerat. Visst är det underbart när man tror på sig själv? Även om drömmen ibland verkar "gammal" eller "konstig"

Akut-amstaffvalp!

                                                                 Datum: 2011-01-03 / Tid: 13:50:58


Tik född 30/07 2010
Efter sunda & friska föräldrar.

Reg,Vet bes,chippad & vaccin.
Så klart avmaskad.
Rumsren om man sköter tiderna!

Medföljer bur om så önskas.
Älskar barn & van vid andra hundar.

Endast hundvana personer hör av sig!
Ej någon under 20 år.

Bor med modern,var meningen att vi skulle behålla henne men nu fungerar de inte ihop längre.
Hem är nu akut.

Kontakt sker via mail.Berätta om er själva, hur ni bor & jobbar.

Finns möjlighet att avbetala på två månader.

Så länge annonsen finns kvar, finns hon kvar.

Mycket finare i verklighet än på bild.

Blocketannons, kontakta här:
http://www.blocket.se/eslov/Amstaff_31323192.htm?ca=15&w=3

Gurkan - många intresserade!

                                                                 Datum: 2011-01-03 / Tid: 13:44:45
Det har varit många som har visat intresse för Gurkan, den engelska bulldoggen. Dom har som jag trodde fått jättemånga svar och det tar tid för dom att gå igenom alla. Lycka för Gurkan som säkerligen nu slipper dö!

Inte alla har samma tur, kansek kan du hjälpa en hund? Ta någon annan irländsk eller svensk hund under dina vingar. Mer om Gurkan och resten av hundarna finns på www.hundarutanhem.se

Har du en hund som behöver akut nytt hem, lämna ett spår på bloggen hos mig så länkar jag vidare om den. Tillsammans med många hundintresserade personer så löser vi flera fall! Hurra!

GURKAN! AKUT BULLDOG!!!!

                                                                 Datum: 2011-01-03 / Tid: 01:36:49
Gurkan, en engelsk bulldog valp måste få ett hem inom 1 vecka eller kommer annars avlivas!!

KAN DU HJÄLPA?

Vem kan ta hand om valpen Gurkan?



Den engelska bulldogen Gurkan hittades frusen och övergiven i skogen i Jakobsberg.

Nu söker han akut ett nytt hem. Annars måste han avlivas.

– Han är en riktig kelgris som behöver komma till någon som kan ge honom ett bra liv, säger Carina Olsson, på organisationen Hundar utan hem.

Gurkan, som är mellan fyra och sex månader, har återhämtat sig bra sedan han hittades ute i snön i mitten av december. Nu måste han få ett nytt hem.

Om ingen tar sig an den lilla valpen avlivas han om en vecka.

– Han är en riktig kelgris som tycker om att sitta i knät och kela. Han är ingen elitmotionär, utan lunkar på och föredrar att vara med där det händer saker, säger Carina Olsson.

Problem med magen

Gurkan lider av ett problem med magen och behöver lite extra omvårdnad. En del av tarmen är smalare än normalt, vilket gör att han kan drabbas av förstoppning om han inte får ett bra foder och ett tillskott av laktosol.

– Det kan bli aktuellt i framtiden med en operation där man tar bort en bit av tarmen, men det borde gå att undvika med rätt kost, säger Carina Olsson.

I övrigt är Gurkan pigg och glad. Han verkar inte ha blivit illa behandlad utan träffar både andra hundar och människor med stor entusiasm.

Eftersom Gurkan är ganska brysk när han leker ska han helst komma till ett hem utan andra hundar.

Tid och tålamod krävs

Den som tar hand om honom ska veta vad det innebär att skaffa ett djur – och ha gott om tid och tålamod.

En hund behöver gå ut fyra gånger om dagen och ska inte lämnas ensam mer än fyra timmar åt gången.

Vill du bli Gurkans nya matte eller husse? Kontakta Hundar utan hem på [email protected] eller läs mer på

Tyvärr verkar det som att Hundar utan hems sida ligger nere, vilket troligen beror på det höga trycket från alla läsare. För er som är intresserade av att ta hand om Gurkan går det att mejla era upgifter till [email protected].



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8358376.ab
hemsidan.

Mitt liv som katt

                                                                 Datum: 2011-01-02 / Tid: 13:23:49
Jag tror hon har återuppstått. Chillan alltså. I en helt annan skepnad då. En liten katt som kallas Messi. Med hemlig förflutet och en envis jävlig sida. Jag ger mig nästan fasen på att hon har blivit en katt. Tuff, men osäker är kissen och med en jäkla envishet tuffar den till sig tio gånger mer än den behöver.

Vem låter det som? Kanske har hundar också 9 liv?  Kanske blev Chillan en katt? Who knows?
Fortfarande ingen som hört av sig om henne iaf, så vi börjar ge upp nu, nu får hon stanna! ;-)